1 2 3

Friday, September 3, 2010

Siapa Jon?




This picture has nothing to do with Jon. Just wanna say that I'm into bright colours now. Boring lah dull colours/kaler tahi mcm kwn sy cakap.Hee.



Yesterday I went to Alamanda, shopping for groceries & lauk for berbuka. Mula2 nak pos kad raya, tapi hampa sebab sampai2 je elok akak tu kunci pintu pejabat pos. Ape nak buat, sampai pun tepat2 5pm. I'm such a last minute person -_-"

I asked, "Akak, post office bukan tutup pukul 6 ke?"
(Dah terpampang depan pintu besar2, Isnin-Sabtu: 10am-6pm)
Eh ak ni rabun ke.

Akak pos said, "Ai adik, skang smpai pkul 5 je.dah sebulan dah notis tampal depan pintu tuh, tak nampak ke?"
Napelah sy asek kena buli dgn pekerja2 Alamanda. -_-"

-----------------------------------------------------------------------------------

When I reached home, with hands full of plastic bags of lauk & groceries, I saw a beautiful young lady in front of my house. (Ceh, mcm novel plak). She introduced herself to me.


Beautiful young lady: Hi, saya Sarah, ni akak Jon eh? (Salam cium tgn. Dah rasa pelik.)

Belon: Errr... (Sejak bile sy ada adik name Jon? Blur kejapp..)

Beautiful young lady: Nape akak?

Belon: Eh takde pape! Oh kawan Jon eh..(Masa ni baru faham, adik sy sorg je yg dah ber-gf, so this must be ARIF's gf...)

Beautiful young lady: Haah2 (senyum sopan.)

Belon: Oh hahahaha! kwn JON eh!!! Meh la masuk rumah dlu meh. (Sengih mcm org gila.)

Beautiful young lady: Eh takpe akak jap lagi nak buka puasa dgn JON kat lua..tgh tggu dia siap..

Belon: Oh buka puasa dgn JON..Oke2 akak masuk dulu yer.. (Garu kepala.)



Seumur hidup..nickname Arif ni selalunye Ayep/Arep/Arip je.. Mat Yeh la paling teruk..
But JON???????

Youngsters nowadays..Nickname dgn nama betul..Jauh panggang dari api..

I'd better get used to this..
I'd better get used to.. JON.



10 comments:

yaya said...

glemer nyaa nickname.. hehehe

bellabelon said...

tu lah kan? nak sebut pun segan hahahaha..

Farah Justme said...

nak cari name baru gak aa. tina ke. haha~

bellabelon said...

haha..sure org blurr jgk nnt. sape tina?hahaha

epol said...

kesimpulannya..JON tu sape?mmg adek cik belon ke?haha ke dia tu men sembat je siap cium tangan lol

bellabelon said...

JON tu adik sy, Arif.

BEAUTIFUL YOUNG LADY tu gf JON.

Gf dia yg salam cium tgn , dia tgh tggu JON klua umah. Huhu -_-"

aan jaafar said...

kak bella..suke de new color..hehe...truskn..wane wani itu indah..bru nak blaja brwane wani atas saranan bf yg moden..kononnye..

Maria Elena (Zarul) said...

belle!
heee.. pasal nak buat pic besar tu, just click on your picture masa u tgh buat new post tu kan, and then kuar kat bawah tu which size you want. heee.. cuba try! kalau tak faham, lemme know ok?

bellabelon said...

owh yg masa kte nak add new image, dia ada option image size, small, medium, large tu? i try click on picture x klua ape2 pun huu T_T

bellabelon said...

Aan: jom warna warni! :D