1 2 3

Thursday, October 28, 2010

Monster Kiara.

Mont Kiara.
I have both good memories and bad memories with this place.
Later u'll know why I call it Monster Kiara.
Let's start with the good ones.


The good memories


I love going to weekend bazaar.
Bijou Bazaar @ Solaris Mont Kiara was my 1st bazaar :D
Went there with Maria & Erni.
Yay!




A few months later, we organized a booth at Afair Weekend Bazaar, at the same place, with Adilah.
It was on Earth Hour Day of 2009 if I'm not mistaken.
We had so much fun B)



Norish Karman! :D


Seyes rindu giler masa ni T_T Maria! Adilah! Jom buat lagi!!!!

Dan kali ketiga pegi Monster Kiara ialah semalam.
Pegi sebab hanta mak kat klinik kat situ.
Sementara mak kat klinik, sy lunch dgn Achan yg keje area ctu.
Makan kat Meatworks. Not bad :))

 Photo courtesy of buurps.com

Photo courtesy of eatlah.blogspot.com


 Photo courtesy of achanpunyeblackberrygambartakclear.com

Hoh daging 3 inci! Achan belanja muahahahahahaha

Now comes the bad part.

The bad memories

So I have been to Monster Kiara three times.
First time naik train pastu tumpang Maria pg sana. Tak drive tapi sepatutnya dah start kenal2 jalan.

Second time, I drove. Booth kat Solaris Mont Kiara sepatutnya kne setup pukul 11am.
Punyalah horror nak sampai sana, 2 jam sesat on the road. Padahal dah nampak dah bangunan2 yg familiar but still! Sesat 2 jam! Pukul 1pm baru sampai. Sian Maria kne setup booth sorg2 T_T

Third time was yesterday,masa hanta mak pg klinik. 
The night before, dah siap google map,dah siap tanye Achan mcmane nak pegi Mont Kiara.
Pagi nak pegi tu, boleh plak senggugut. Dol punya perut.
Sampai kat tol, ade dua cabang, KIRI JOHOR BHARU, KANAN IPOH SHAH ALAM.
Demmit. Mane signboard KUALA LUMPUR!!!!
Oleh kerana cemas dan senggugut, saya masuk simpang JOHOR BHARU.
............
Nak nangis rasa. Mak dah bising2 kat sbelah. Last2 jumpe simpang pusing balik KUALA LUMPUR.
Bahagia tak terkata. Tapi tol bayar RM9.80 dan rugi setengah jam T_T
Sampai2 area Monster Kiara, I lost again. I saw the familiar buildings again, tapi tak tahu masuk jalan mane T_T
Pastu langgar divider.
Putus asa, call Achan suh direct thru handphone sampai lah btul2 sampai.
Dah sampai, tensi, balas dendam makan kat Meatworks habis bepuluh2 ringgit haha.

Taktau la Mont Kiara ni. Selalunye kalau pg mane2, google map, x pernah sesat, especially tempat yg dah 2 3 kali pegi.
Drive pegi Pavi, KLCC, Mid, Sg Wang elok je? Lagi teruk traffic jam.
Mont Kiara tak suke sy kot.
That's why I call it Monster Kiara.

(I seriously need a GPS. Anyone kind enough to give me one? B))



12 comments:

IFA Athirah said...

waaa!mcm best je.xprnah lagi gi bazaar kt mont kiara.xbley jadi ni.kena gi gak!thanks for the info! :)

bellabelon said...

bes sgt! u can google for more info :)

Eva said...

sedap gileeee burger! i wanttttttttt

bellabelon said...

jomsssss!!! tebalkan perut 3 inci :D

Maria Elena (Zarul) said...

omg!! rindu rinduuu!!!

nape skang macam takde bazaar ek?? =(

bellabelon said...

rindu kan!!!

tu la bazaar skang dah x femes mcm zaman intern kte dlu..jom nanti pg yg subang parade punye tu :D

puteri bunian said...

hehhe.... dah cam penjual kain dah lame2 den tengok..haha..pkai r gps nak g mane2..google map mmg fening sket..hahaha..tapi,, cute la awak,,, nye blakang tu ade kain2 tu... kain tu r yg cute..heheh..tp yg den ske menjelajah blog ni byk sebab..slah 1 nye sbb awak ske senyum x nampak gigi..hehehhe...(ayat ikhlas ni..)

bellabelon said...

mmg jual kain pun mase tu hehe. tu la i want/need a gps! huhu senyum x nmpak gigi?? tu puji ke kutuk?

puteri bunian said...

beli la alat gps tu..beli yg pirate nye dah r..rm300 pun ade..g lowyat cari sane..puji x,, kutuk pun x..mmg den ske tgk blog ni psai awak ske senyum..tp kan,,sejak den layan blog awak ni,,xpenah den nmpak awak senyum nmpak gigi pun? haha..ni msti kes x gosok gigi ni..haha..

Adil said...

bell, xpayah beli gps..mahal jer.. next phone bli yg ade gps skali.. Rindu nk jmpe :'(

bellabelon said...

puteri bunian: gosok oke..boleh jadi model gigi lagi..

adil: tu lah! mmg plan mcm tu. cepat lah keje~ rindu jugak ble kte nak hangout lagi :(

puteri bunian said...

gps phone tuk dak kaya blh la..sbb tiap bulan @ guna kene bayo..lgpun batry pkai banyak..kalo beli yg menatang yg tuk gps tu je cume beli je..gne seumor idup xde kene bayo lagi.. beli yg pirate nye la..(den punye ilang, jatuh kat moto..huhu..)