1 2 3

Wednesday, August 11, 2010

Bazar-Ria

Saya demam pada hari pertama puasa. Bersin dan selsema sepanjang hari. Another reason to sleep all day hehehe.

Walaupun demam tapi kerana memikirkan ayam percik, taufufah, cendol, rendang daging, pengat pisang, bubur kacang, nasi kerabu yg bakal terhidang atas meja, maka ku gagahkan jua kaki ini.

Mak dah suruh pg awal tp sebab berlengah2, pkul 6 baru angkat kaki. Sampai2 bazaar mcm lautan manusia. kereta tak bergerak. geleng kepala.

Hari pertama membeli di bazar, saya belajar beberapa skill.


Skill 1: Skill berjalan laju keluar dari kereta tengah2 traffic jam pegi ke arah bazar sebab takut makanan habis.

Skill 2: Skill mencelah2 untuk sampai depan gerai bila org beratur panjang sangat.

Skill 3: Skill mengelak badan daripada terlanggar badan org lain sebab MEMANG takde space nak jalan.

Skill 4: Skill mengecam orang dari jauh sebab senang terpisah dgn ahli keluarga yg datang bersama.

Skill 5: Skill tahan sakit bila kaki dipijak orang dan yg lagi best, dilanggar roda stroller baby.

Skill 6: Skill membahagi makanan yg dibeli antara tangan kiri dan kanan supaya tak berat sebelah.

Skill 7: Skill cakap tepon gune bahu dan telinga sebab tangan dua2 dah penuh.

Skill 8: Perlu stamina yg kuat sebab parking jauh gile.

Skill 9: Skill memecut kereta dgn laju sebab tinggal 10 minit nak buka.

Skill 10: Skill berbuka dgn muka bahagia... B)


Cukup 10! Saya yakin esok banyak skill baru akan dipelajari hee.


8 comments:

humairah said...

skill 10 xperlu belajar!!

bellabelon said...

hahahaha..it happens naturally~

soffya cik bulan said...

hye dtg blik...

hehe..beselah bln pose.mcm2 ada...he

bellabelon said...

hi soffya :)tu la kan mcm2 ragam. selamat berpuasa :)

Sarhanah Rosli said...

comel bell..hahaha

bellabelon said...

hihi ape yg comel~ sarah, nanti 1 hari kte pg bazar n buke same jom :)

Adil said...

yg kne langgar stroller baby tu yg xtahan tu XD

bellabelon said...

haha sakit gle adila..menjerit dlm hati je hihi B)